Cilt Rengi Açma

/

Cilt Rengi Açma

Cilt rengi melanin adlı bir renk hücresi tarafından belirlenmektedir. Her bireyin melanin yoğunluğu ve dolayısıyla cilt tonu değişkenlik göstermektedir. Melanin yoğunluğunu belirleyen faktörler arasında yalnızca genetik faktörler değil, hormonal özellikler, kullanılan kimyasal ve kozmetik ürünler, ilaçlar, güneşe maruz kalmak ve gebelik de bulunmaktadır.

Ciltte Leke ve Kararmalar Neden Oluşur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Hormonal değişiklikler ve güneş ışınlarının etkisi ile birlikte ciltteki melanin yoğunluğu değiştiğinde cilt tonunda kararmalar ve lekeler ortaya çıkmaktadır. Bu durum çoğu kişi tarafından estetik bir problem olarak görülmekte ve bir çözüm aranmaktadır. İşte bu kişiler kliniklerimize gelerek cilt beyazlatma işlemine başvurmaktadır. Cilt beyazlatma veya cilt rengi açma olarak adlandırdığımız bu işlem birkaç farklı yöntemle gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemlerin tümü güvenilir, hızlı yanıt veren ve günlük hayatın devam etmesine hiçbir engel teşkil etmeyen yöntemlerdir.

Cilt beyazlatma konusunda çoğu kişi ilk olarak beyazlatıcı krem ve maskeleri denemektedir. Ancak çoğunlukla bu gibi kozmetik ürünlerden kalıcı ve etkili sonuçlar alınmamaktadır. Klinikte uygulanan tedaviler cilt tonunu eşitlemekte ve estetik problemleri ortadan kaldırmaktadır. En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm’lik bir alana etki etmektedir. Uygulama profesyonel bir doktor tarafından uygulandığı sürece herhangi bir yan etkiye yol açmaz. Tek bir seansta cilt rengi 2 tona kadar açılmaktadır. Lazer ile cilt beyazlatma yönteminden sonra yara izi ya da kanama görülmez. Uygulama sonrası iyileşme süreci bir hafta kadar sürmektedir. Bu sürenin sonunda eşit, aydınlık ve parlak bir cilt tonu meydana gelmektedir.

Cilt rengi açma işlemlerinde kullanılan diğer yöntemler dermapen, C vitamini enjeksiyonu, glutatyon enjeksiyonu ve PRP işlemidir. Dermapen uygulaması cildin yenilenerek eşit bir renk tonuna ve parlak bir görünüme sahip olması amaçlar. İşleme başlamadan önce cilt detaylıca temizlenir, ardından işlem sırasında hastanın ağrı sızı hissetmemesi için uygulama bölgesine anestezik krem sürülür. Dermapen mikro iğnelerin derinliği 0,5-2,5 mm arasında değişmektedir. Uzman doktor, hastanın cilt tipine ve ihtiyacına göre kullanılacak mikro iğnelerin derinliğini ayarlar. Dermapen aleti ile cilt üzerinde mikrokanallar oluşturulur. Böylelikle vücudun onarıcı mekanizması devreye girerek cildi yeniler. Daha başarılı sonuçlar için dermapen tedavisi genellikle PRP tedavisi ile birlikte uygulanmaktadır. Bu işlemler ayrıca ince çizgilerin, lekelerin, sivilce izlerinin ve göz altı morluklarının giderilmesinde de etkilidir.

Yeni geliştirilen bir yöntem olan PRP tek başına da tüm dünyada yaygın olarak cilt gençleştirme ve yenileme tedavilerinde kullanılmaktadır.  Hastanın kendi kan hücrelerinden elde edilen bir serum yardımıyla, tüm yaraların iyileşmesi, yara izlerinin giderilmesi ve dokuların yenilenmesi sağlanmaktadır. Bu sayede eşit, açık ve parlak bir cilt tonu elde edilmektedir.

 

Bize Sorun!